niedziela, 27 kwietnia 2014

Torcik mokka




Torcik mokka

Lista zakupów:
  • kostka masła
  • 4 paczki herbatników
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki sypkiej kawy rozpuszczalnej
  • szklanka mocnego naparu kawy
Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i sypką kawę. Ucieramy do powstania jednolitej masy.
W zimnym naparze kawy maczamy herbatniki i układamy warstwami na szklanym półmisku. Każdą warstwę przekładamy kremem kawowym. Smarujemy nim również wierzch i boki torciku.
Dowolnie dekorujemy. 


Przepis na chwilę kawowej przyjemności

5 komentarzy:

  1. proszę o kontakt w sprawie zaproszenia na pokaz Wirujących Derwiszy - http://smacznapyza.blogspot.com/2014/05/pokaz-wirujacych-derwiszy-zaproszenia.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie i co ważne w upały, bez pieczenia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aniu, jest naprawdę smaczny, i mówię to ja - osoba która nie lubi kawy.
    Dodatkowa zaleta - bardzo szybki w przygotowaniu. Musisz spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń