Torcik mokka
Lista zakupów:
- kostka masła
- 4 paczki herbatników
- 20 dag cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 łyżki sypkiej kawy rozpuszczalnej
- szklanka mocnego naparu kawy
Masło ucieramy
z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i sypką kawę. Ucieramy do powstania jednolitej
masy.
W zimnym
naparze kawy maczamy herbatniki i układamy warstwami na szklanym półmisku.
Każdą warstwę przekładamy kremem kawowym. Smarujemy nim również wierzch i boki
torciku.
proszę o kontakt w sprawie zaproszenia na pokaz Wirujących Derwiszy - http://smacznapyza.blogspot.com/2014/05/pokaz-wirujacych-derwiszy-zaproszenia.html
OdpowiedzUsuńAleż super słodkość, mniam :)
OdpowiedzUsuńPysznie i co ważne w upały, bez pieczenia :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńAniu, jest naprawdę smaczny, i mówię to ja - osoba która nie lubi kawy.
OdpowiedzUsuńDodatkowa zaleta - bardzo szybki w przygotowaniu. Musisz spróbować. :)