niedziela, 27 kwietnia 2014

Torcik mokka




Torcik mokka

Lista zakupów:
  • kostka masła
  • 4 paczki herbatników
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki sypkiej kawy rozpuszczalnej
  • szklanka mocnego naparu kawy
Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i sypką kawę. Ucieramy do powstania jednolitej masy.
W zimnym naparze kawy maczamy herbatniki i układamy warstwami na szklanym półmisku. Każdą warstwę przekładamy kremem kawowym. Smarujemy nim również wierzch i boki torciku.
Dowolnie dekorujemy. 


Przepis na chwilę kawowej przyjemności

7 komentarzy:

  1. proszę o kontakt w sprawie zaproszenia na pokaz Wirujących Derwiszy - http://smacznapyza.blogspot.com/2014/05/pokaz-wirujacych-derwiszy-zaproszenia.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Jako że nie mamy kontaktu mailowego, informujemy tą drogą.
    W ubiegłym tygodniu wystartował nowy agregat zBLOGowani, umożliwiający: generowanie ruchu na blogi które dołączyły, dający możliwość obserwowania blogów i ulubionych wpisów. zapraszamy do rejestracji na www.zblogowani.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie i co ważne w upały, bez pieczenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Witaj,

    Twoje przepisy wyglądają smakowicie.
    Twój blog może stać się inspiracją dla wielu. Chce ci zaproponować myTaste.pl, która jest wyszukiwarką najlepszych przepisów kulinarnych blogerów oraz stron internetowych z Polski.
    Dodaj swój blog http://www.mytaste.pl/dodaj-blog i daj szansę innym, dla których gotowanie jest pasją aby mogli poznać Twoje przepisy.
    Napisz do mnie jeśli masz pytania.

    Pozdrawiam,
    Remi
    info@mytaste.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Aniu, jest naprawdę smaczny, i mówię to ja - osoba która nie lubi kawy.
    Dodatkowa zaleta - bardzo szybki w przygotowaniu. Musisz spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń